Odoo afbeelding en tekstblok

Nieuw energielabel koelkasten

Vanaf maart 2021 geldt een nieuw energielabel. De klassen A+ t/m A+++ vervallen en koelkasten worden opnieuw ingedeeld in de klassen A t/m G. Hierbij is A het zuinigst. Deze klasse is echter nu nog leeg en wordt bewaard voor toekomstige nog zuinigere koelkasten.

De energieklassen op de nieuwe labels is een stuk lager dan op het oude label. Koelkasten die bijvoorbeeld eerst een A+++ kregen, hebben nu een C of B. Koelkasten zijn niet minder zuinig geworden. Alleen de schaal en de test van het label zijn aangepast. Koelkasten die nu een B krijgen, kunnen zuiniger zijn dan koelkasten die op het vorige label een A+++ kregen.

De procedure voor het bepalen van de energieklasse is nu uitgebreider. Er wordt rekening gehouden met het type apparaat, de werking, de kamertemperatuur en het aantal en de grootte van de compartimenten. De rest blijft hetzelfde.

Het energieverbruik wordt nog steeds aangegeven in kWh per jaar en het label geeft ook informatie over de totale inhoud van alle koel- en vriesgedeeltes, het geluidsniveau en de bijbehorende klasse.

QR code: op het label staat een QR-code die u kunt scannen voor meer informatie over het product.